Perhekotivanhemmat

Kati on koulutukseltaan sosiaalityöntekijä (YTM) ja erikoistunut kuntouttavaan sosiaalityöhön (VTL). Kati on toiminut erilaisissa sosiaalityön asiakas- ja esimiestehtävissä lähes 15 vuotta, josta yli 10 vuotta erilaisten lastensuojelun sosiaalityöhön ja esimiestyöhön liittyvien työtehtävien parissa. Sosiaalityön lisäksi Kati on käynyt sovittelijakoulutuksen ja sovittelee säännöllisesti erilaisia huolto- ja tapaamisriitoja käräjäoikeudessa. Kati on myös suorittanut ratkaisukeskeisen lyhytterapian koulutusohjelman.

Tapio on koulutukseltaan aineenopettaja ja neuropsykiatrinen valmentaja. Tapio on yli 10 vuotta opettanut yläkoulussa historiaa ja yhteiskuntaoppia sekä toiminut useita vuosia apulaisrehtorina.

Tapio ja Kati molemmat aloittivat mielenterveys- ja päihdetyön erikoisammattitutkinnon suorittamisen syksyllä -23.     

Molemmat perhekotivanhemmat harrastavat monipuolisesti liikuntaa, erityisesti juoksua. Terveelliset elämäntavat ovat meille tärkeitä ja tämä näkyy vahvasti myös arjessa. Kati tekee toisinaan koruja ja helmipajassa pääsee toteuttamaan itseään ja harjoittelemaan sorminäppäryyttä sekä keskittymistä. Tapio puolestaan ottaa mielellään mukaan monenlaisiin pihatöihin, rakenteluun ja muuhun mukavaan näpräilyyn.

Perhekotivanhempien lomien aikana perhekodissa toimivat lapsille arjessa tutuksi tulevat sijaiset.