Perhekoti LeijonantassuToimintaympäristö

Perhekoti Leijonantassu sijaitsee Etelä-Mäntsälässä, Haarajoella, rauhallisella haja-asutusalueella mutta lyhyen matkan päässä palveluista. Haarajoen juna-asemalle on noin 5,5 km matka ja Järvenpään keskustaan alle 10km. Mäntsälän palvelut ovat 20km päässä.

Perhekoti toimii 2010 valmistuneessa omakotitalossa, josta jokaiselle lapselle ja nuorelle löytyy omat huoneet sekä yhteistä tilaa. Pihapiirissä on autotalli, josta löytyy harrastustilaa sekä hyvin varusteltu kuntosali. Metsäretkelle pääsee takapihalta ja nuotiopaikalla voi paistella makkaraa. Päällystetyltä pihalta löytyy myös monenlaista pelikenttää. Vaikkapa koripallon kuin salibandynkin pelaaminen onnistuu vallan mainiosti.

Perhekodin arkeen kuuluu vahvasti erilainen liikunnallisuus ja jokaiselle lapselle tai nuorelle pyritään löytämään oma mielekäs harrastus. Järvenpään ja Mäntsälän sekä muiden lähikuntien harrastusmahdollisuudet ovat laajat.

Nimensä mukaisesti perhekoti Leijonantassun arkeen kuuluu yksi "leijona": perhekodin lauhkea jättiläinen leonberginkoira Sven sekä australianpaimenkoira Welmu. Koirat ovat mukana kaikessa perhekodin arjessa ja tulevat varmasti tutuiksi niin lapsille, nuorille, vanhemmille kuin työntekijöillekin. Koirat ovat aina valmiita olemaan seurana ja kuuntelemaan niin huolia ja murheita kuin ilojakin. Toki koirien vuoksi Leijonantassuun ei voida sijoittaa koirille allergisia lapsia tai nuoria.

Perhekodin toiminta-ajatus

Perhekoti Leijonantassu Oy on pieni nelipaikkainen kodinomainen ammatillinen perhekoti Haarajoella. Perhekotiin voidaan sijoittaa niin lyhyt- kuin pitkäaikaisestikin 12-18-vuotiaita lapsia ja nuoria. Perhekodin äidin sosiaalityöntekijän koulutus sekä pitkä kokemus lastensuojelun sosiaalityöstä mahdollistaa myös lyhytaikaisen sijoituksen aikaisen arviointityön. Perhekodin isän opettajan koulutus sekä yli 10 vuoden kokemus yläkoulun opettajan työstä mahdollistavat vahvan tuen koulunkäyntiin ja tarvittaessa lyhytaikaisen kotikoulun.

Perhekotitoiminnan lisäksi palveluihin kuuluvat avo- ja jälkihuollon tukityö esimerkiksi ammatillinen tukihenkilötoiminta ja tuettu asuminen sekä sosiaalityön palvelut.

Perhekodilla on lisäksi kaksi omaa tukiasuntoa. Pikkuleijona sijaitsee perhekodin omassa pihapiirissä ja Cityleijona puolestaan Järvenpään keskustan tuntumassa lähellä Järvenpään lukiota ja ammattikoulua.